Pages

Nabil Fans

Klik-Klik

MARMUT CUTE

NAMA
EMEL
JENIS BAJU (RUJUK ATAS) A
B
JENIS KAIN COTTON
DRY FIT
KUANTITI BAJU 1
2
3 KE ATAS
WARNA BAJU (IKUT PILIHAN ANDA)
CADANGAN ANDA

Create a web form here

Sabtu, 12 Mac 2011

Tutorial - Cara Post Entri/Artikel Dalam BlogHey Assalamualaikum semua..! pe kabar? harap sihat hendaknya.. hari nie aku copy paste jew artikel nie dekat tutorial.blogspot.. sebab tuan punya blog bagi copy.. jadi bagi korang yang masih belem tahu nak update entri atau artikel korang tu.. boleh lar rujuk tutorial nie ek.. kalau korang ada persoalan atau apa2 jew.. bole tinggalkan komen kat comment artikel nie ataupun dekat chat box yg sebelah tu..>>>>> so.. selamat ber'blogging'..!!


Post entri atau artikel dalam blog merupakan perkara yang paling asas bagi seorang blogger. Dalam entri anda akan menaip apa yang anda mahu sampaikan samada luahan rasa, perkongsian, info dan apa-apa sahaja yang anda mahu. Berikut adalah cara bagaimana anda hendak memulakan langkah untuk menaip dalam blog anda.


1. Buka link www.blogger.com (link ini diperlukan setiap kali anda hendak login kepada akaun blogger). Masukkan email dan password anda.

Tutorial Post Entri Dalam Blog

2. Pada paparan muka depan, klik pada 'new post'
Tutorial Post Entri Dalam Blog3. Masukkan tajuk untuk entri anda dan juga isi kandungan entri anda.(biasa bab ini mengambil masa untuk menaip entri).

Kemudian apabila sudah siap, klik pada button 'publish'
Tutorial Post Entri Dalam Blog


4. Apabila sudah tekan button publish, siap untuk sebuah entri dalam blog anda.:)
Tutorial Post Entri Dalam Blog

  • jika anda hendak tengok 'rupa' entri anda itu, klik pada 'view post'
  • jika anda rasa masih ada kekurangan dan hendak edit, klik pada 'edit post'
  • jika anda hendak menaip entri baru, klik pada 'create a new post' (anda juga boleh mulakan dari awal dengan klik pada 'dashboard' pada bahagian atas-kanan)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...